Pages - Menu

27. heinäkuuta 2016

Aika hapokasta (eli päivitetty kasvojen ihon hoitorutiini)

Tässä 35 elinvuoden aikana olen tullut siihen lopputulokseen, että ihoni ei koskaan tule olemaan ns. aikuinen iho. Se on jämähtänyt teini-ikäiseksi. Kiukuttelee, oikuttelee ja mököttää. Tällä hetkellä ollaan nyt jotenkin sujut kasvojen ja vartalon ihon kanssa. Mitä nyt välillä vartalolle nousee tosta noin vain kutiava näppy, joka on viiden minuutin päästä poissa. Ja  tietenkin on sitten joka kuukausi kasvoille ilmestyvät kystiset finnit, joille vaan ei voi mitään. Muuten ollaan kuitenkin aika hyvissä väleissä, minä ja iho.

Kasvojen ihon hoidossa on koittanut happojen aikakausi. Ei, en heitä akkuhappoja naamalle, tai mitään sellaista. Salisyylihappo, glykolihappo ja hyaluronihappo ovat ne hapot, joita kasvojeni iholle syötän. Ja iho tuntuu tykkäävän.

Kasvojen ihonhoitorutiinissa olen nyt siirtynyt Mrs. Caroline Hironsin oppeihin (If you are reading this, Mrs. Hirons, THANK YOU. I've learned so much about skincare through you. And you are one fine lady! Lot's of  love from Finland, please come and visit!). Kaksi tärkeintä asiaa, mitä olen oppinut Mrs.Hironsilta ovat nämä: Aamulla ei minkään sortin vaahtoputsaria naamaan ja ennen kosteusvoiteita, käytä salisyylihappoa sisältävää kasvovettä.

Aamupesulla vaahtoputsari on liian kova iholle, ja vahingoittaa kosteustasapainoa. Ja salisyylihapollinen kasvovesi taas toimii kuin primeri ennen silmämeikkiä. Se tasoittaa ihoa, ja tekee sen vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille. Lisäksi olen lisännyt kosteuttavan suihkeen ihonhoitorutiiniini. Se tulee salisyylihapollisen kasvoveden jälkeen.

Tässä pieni päivitetty ihonhoitorutiinini

AAMU

Geeliputsari -> salisyylihapollinen kasvovesi -> kosteuttava suihke -> sy-voide -> kosteusvoide/BB-voide.

Käytän aika paljon tällä hetkellä edullisempia tuotteita, kosteusvoiteeseen satsasin hieman enemmän. Ideaali olisi varmaan se, että kaikki tuotteet olisivat samaa merkkiä ja sarjaa. Olen miettinyt, että onko se edes mahdollista? Ainakaan heti ei tule länkkäri merkeiltä mieleen jotain sarjaa, jossa olisi kaikki tuo.

ILTA

Puhdistusöljy/kookosöljy (jos meikkiä) -> puhdistusvoide -> salisyylihapollinen kasvovesi -> kosteuttava suihke - seerumi -> sy-voide -> yövoide.

 Putsareina on toiminut aamuisin tuo Cienin geeliputsari. Lidlistä, halvalla ja minusta kyllä todella pätevä geelimäinen putsari tällaiselle herkälle, pintakuivalle sekaiholle. Freemanin ja COSRXin putsarit on sitten iltakäytössä, koska ovat aikalailla rajumpia iholle ja CORSX sisältää myös salisyylihappoa, joka melkein räjäyttää lian ja rasvan pois iholta.

Tällä hetkellä salisyylihappoa sisältävänä kasvovetenä toimii tämä Garnierin PureActive- sarjan kasvovesi. Tässä todellakin on salisyylihappoa, lisäksi myös sinkkiä. On auttanut kuivattamaan satunnaisia finnejä, ja myös pitämään ihon ns. auki. Eli ettei suurempia tukoksia ole päässyt syntymään ihohuokosiin. Haaveissa on hankkia Pixin Glow Tonic pian, sillä siinä olisi myös glykolihappoa. Saisi vähän paremman tuloksen, noin ihon sävyn tasoittumisen suhteen.
 Kasvosuihkeet ovat minulle aika uusi tuttavuus, olen kuitenkin nyt ihastunut tähän The FaceShopin Aloe Fresh- suihkeeseen. Korealaista kosmetiikkaa, joten ebaysta joutuu tilaamaan. Onneksi tätä menee sellainen kolme tai neljä suihkausta koko kasvoille ja kaulalle. Tämä pieni pullokin kestää siis jonkin aikaa. Olen huomannut, että kasvosuihkeen käyttö auttaa sitä seuraavaa hoitotuotetta imeytymään paremmin ihooni.
Näin kesällä niin päivä- kuin yövoiteena on toiminut COSRXin hyaluronihappoa sisältävä kasvovoide. Itseasiassa kyseessä on mielestäni geelivoide, joka imeytyy erittäin hyvin ihoon ja pitää ihon kosteutettuna koko päivän ja yön. Illalla sekoitan välillä pari tippaa jojobaöljyä voiteen sekaan, jotta se olisi hiukan "ytympää". 



Silmänympärysvoiteena on toiminut jo jonkin aikaa tämä Erisanin erinomainen voide. Herkälle iholle tarkoitettu voide on hiukan jännä rakenteeltaan. Ainakin tässä minun kappaleessani on pientä rakeisuutta havaittavissa. Ei sellaista, kuin kuorintavoiteissa, vaan no... Pehmeää rakeisuutta, joka sitten katoaa, kun voiteen taputtelee ihoon. Todella hyvä hinta/laatu suhde tässä tuotteessa, jos minulta kysytään! Eikä aiheuta ainakaan minun silmänympärysihollani minkään sortin ärsytyksiä, toisin kuin monet muut sy-voiteet. Suosittelen!

Pixin Overnight Glow Serumin hankin tuossa ennen joulua Eleven.fi:stä . Kyseessä on kosteuttava, ihon rakennetta ja sävyä tasoittava seerumi. Tämä ihanuus sisältää sitä mainitsemaani glykolihappoa, ja toimii erittäin hyvin varsinkin silloin kun tuntuu, että kasvojen iho on ns. tukossa. Ja vaikka tuntuukin aika pelottavaltakin laittaa tällaista happoja sisältävää seerumia yöksi kasvoille, niin suosittelen kyllä, jos yhtään on ihon sävyn ja rakenteen kanssa ongelmaa. Toki, ensin kannattaa kokeilla pienelle alueelle, miten oma iho reagoi. Kaikkien iho ei välttämättä reagoi hyvin happoihin. Lisäksi näin kesällä tulee huolehtia siitä, että iho on hyvin auringolta suojattu, kun käyttää happoja sisältäviä tuotteita. Iho herkistyy happokäsittelyjen takia UV-säteille, ja no... Kyllä ihan muutenkin kannattaa se SPF kasvoille laittaa, kun ulos lähtee.


BB-voiteet on tänä kesänä olleet ihan must-juttu minulle. Kun nyt tosiaan on kinttu kipsissä ja ei kamalasti tule liikuttua ihmisten ilmoilla, niin silloin kun lähtee ihmisten ilmoille, haluaa ihon sävyn tasaiseksi. Ei kuitenkaan ole ollut mitään pakottavaa tarvetta meikata ihan kunnolla, joten varsinkin Lumenen Bright Now- sarjan BB-voide on ollut ihan paras. Se ei ole liian ärhäkkä tuon tasapainottavan ominaisuutensa kanssa, vaan antaa myös iholle kosteutta. Minä en enää ole pahemmin välittänyt kesäisin siitä, kiiltääkö iho vai ei. Lumenen BB hillitsee hiukan kyllä kiiltoa, muttei vedä kasvoja ihan mataksi. Laveran BB-voide on myös ollut ihanan kevyt ja hoitava, harmi vain että sen sävy on hitusen liian oranssi omalle hipiälleni. 


Pari kertaa viikkoon teen myös kotosalla pienen kasvohoidon. Lämpimän suihkun jälkeen kuorinta (tällä hetkellä käytän hunajaa, johon sekoitan hieman kahvinpuruja ja sokeria), ja sitten korealainen "sheetmask" kasvoille ja rentoutumaan puoleksi tunniksi. Korealaiset kangasnaamiot ovat todella toista luokkaa kuin mitä saa koto Suomesta. Poikkeuksetta toimivat todella hyvin, ja lisäksi niistä saa myös seerumin, sillä sen pussin pohjalle (missä naamio siis on, ennen kuin se laitetaan kasvoille) jää yleensä todella paljon naamion vaikuttavaa ainetta. Kaivaa sieltä vaan aineen kätösiin ja hieroo kasvoille. Tekee muuten hyvää. 


Näin. Taidokkaasti osasin ottaa tuotekuvat vastavaloon, mutta eiköhän noista kuitenkin selvän saa, mitä tuotteita on kyseessä, right? Minulla olisi 15.8 saakka lusittavaa kipsin kanssa, sen jälkeen alkaa nilkan kuntoutus. Voi olla, että ATST muuttuu silloin hetkeksi nilkan kuntoutus-blogiksi. Vaan älkää huoliko, en minä ikinä pääse tästä kosmetiikka-addiktiostani eroon. Hömppää tiedossa tulevaisuudessakin! 

19. heinäkuuta 2016

Päivitys pitkästä aikaa

Moi!

Juu, tiedän että hävettävän pitkä aika on edellisestä päivityksestä. Enää en edes lupaile milloin seuraava päivitys tulee. Tässä nyt kuitenkin on nelisen viikkoa aikalailla hiljaiseloa luvassa koska nilkka murtui kuun alussa ja tässä ollaan nyt elokuun puoleen väliin saakka kipsipotilaana. Helle ulkona, minä sisällä. Aina ei voi voittaa.

Mutta, mulla on upea violetti kipsi, ja käsivoimat kasvaa päivä päivältä.


Varpaiden iho on ihan rutulla ja eipä kynsienkään lakkaus
onnistunut ihan parhaimmalla tavalla. Mutta, ei haittaa!